De One-Liner…

De techniek is welbekend: je geeft een interview en je bereidt dat zinnetje voor dat je visie het scherpst en duidelijkst weergeeft en dat bovendien mooi klinkt of leest. Het klinkt o zo simpel, zoals steeds in communicatie, maar het moet wel volgens de regels van de kunst gebeuren…

Neem nu de voormalige Hewlett-Packard Executive Carly Fiorina, republikeins presidentskandidaat voor 2016. Zij heeft heel wat credentials en profileert zich reeds onmiddellijk door Hillary Clinton aan te vallen, eerder dan haar eigen troeven uit te spelen: “Hillary Clinton lacks a track record of accomplishment. She is not candid, which suggests her character is flawed”.

Ze positioneert zichzelf als volgt “… I have a deep understanding of how the economy actually works, having started as a secretary and becoming the chief executive of the largest technology company in the world. Because I understand how the world works… Because I understand technology… Because I understand bureaucracies, how they work and how you need to change them.”

Maar dat wringt het schoentje niet. Want wat tweette zij na een Fox interview: “I come from a world where track records and accomplishments count”. En dat is de spreekwoordelijke brug te ver: ze is als CEO geregeld genoemd als één van de slechtste in de VS: in haar 5,5 jaar bij HP halveerde de beurswaarde van het bedrijf en werden 30.000 medewerkers ontslagen. Ze werd op haar beurt ontslagen, maar dan wel met een verbrekingsvergoeding van 21 mio dollar, aangevuld met 21 mio euro in stock options.

Haar positionering kan nog net, de tweet was erover. Vandaar dan het eerste commentaar op de tweet luidde: “A long time ago in a galaxy far, far away”…

Frank Van Oss

 

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.